Welcome to the International Association for Handicapped Divers®

Everybody is able to dive

Medical questions

In samenwerking met meerdere experts op het medisch vlak en ons unieke partnership mat DAN Europe worden op deze pagina regelmatig intressante medische vragen beantwoord.

Eén van de grondregels van de IAHD is dat bijna elke persoon in staat is om met persluchtapparatuur onder water te gaan. Voor de duiktechnische kant is er de IAHD instructeur die een gedegen opleiding heeft gehad om de duiker op te leiden en te begeleiden. Voor de duikmedische kant is er de arts die toestemming moet geven.

Daar veel potentiële IAHD duikers een zeer specifiek medische aandoening hebben, kan het zijn dat de eigen arts onvoldoende kennis heeft om deze potentiële IAHD duiker op de juiste wijze te beoordelen. Vaak worden deze potentiële IAHD duikers dan afgekeurd. Daar dit vaak in het geheel niet nodig is hebben diverse medische (duik)specialisten hun tijd en kennis ter beschikking gesteld aan de IAHD. Bij twijfel over de goedkeuring of de afkeuring kan de IAHD deze medische (duik)specialisten raadplegen voor een second opinion.

Kun je het antwoord wat je zoekt niet vinden?

Hiervoor kun je contact met IAHD opnemen. Wij zullen de vraag voor je beantwoorden en indien nodig laten uitzoeken door ons medisch expert Menno Gaastra. 

Stel hier je medische vragen.

With over 25 years' experience in recreational diving you've come to the right place for the complete diving experience.

Anyone can learn scuba diving with us. Young or old, able-bodied or with physical or mental disabilities, you are welcome.

© 1993 IAHD
Site developed and structure maintenance by maindes
Data maintenance by IAHD