Latest news from IAHD

IAHD courses are world-wide.
The latest news from our instructors can be found here.

All news items are placed in the original supplied language.

Google voegt brailletoetsenbord toe aan Android

Op Friday, 10 April 2020.

Google kondigt een nieuwe functie voor TalkBack aan: een virtueel brailletoetsenbord die het toevoegt aan Android en die gebruikers moet helpen in braille te typen zonder dat ze hier randapparatuur voor hoeven aan te sluiten.

Voor Android waren er al enkele brailletoetsenborden als app te downloaden, maar Google integreert nu zelf zo'n toetsenbord in Android. De functie wordt onderdeel van TalkBack, de schermlezer van Android. Het brailletoetsenbord biedt een standaard layout van zes rondjes, die gebruikers aan kunnen raken om letters en symbolen in braille te typen.

Gebruikers kunnen letters en woorden ook verwijderen en nieuwe regels toevoegen. Om het brailletoetsenbord te kunnen gebruiken moet TalkBack geactiveerd worden. Dit kan via de toegankelijkheidsopties of door beide volumetoetsen gedurende drie seconden ingedrukt te houden.

braille telefoon

Google maakt de functie vanaf vandaag in het Engels beschikbaar op apparaten die Android 5.0 of latere versies draaien. Het toetsenbord werkt in combinatie met alle apps. Voor blinden en slechtzienden die tekst die op een scherm staat met hun vingers willen lezen, zijn er speciale brailleschermen of brailleleesregels.

 blogpost header v02

 

With over 25 years' experience in recreational diving you've come to the right place for the complete diving experience.

Anyone can learn scuba diving with us. Young or old, able-bodied or with physical or mental disabilities, you are welcome.

© 1993 IAHD
Site developed and structure maintenance by maindes
Data maintenance by IAHD