Ultime notizie dalla IAHD

Ci sono corsi IAHD in tutto il mondo.
Qui potete trovare le ultime notizie dai nostri istruttori.

Tutti gli articoli del notiziario sono inseriti nella lingua originale con sui ci sono stati manddati.

Google voegt brailletoetsenbord toe aan Android

Op Venerdì, 10 Aprile 2020.

Google kondigt een nieuwe functie voor TalkBack aan: een virtueel brailletoetsenbord die het toevoegt aan Android en die gebruikers moet helpen in braille te typen zonder dat ze hier randapparatuur voor hoeven aan te sluiten.

Voor Android waren er al enkele brailletoetsenborden als app te downloaden, maar Google integreert nu zelf zo'n toetsenbord in Android. De functie wordt onderdeel van TalkBack, de schermlezer van Android. Het brailletoetsenbord biedt een standaard layout van zes rondjes, die gebruikers aan kunnen raken om letters en symbolen in braille te typen.

Gebruikers kunnen letters en woorden ook verwijderen en nieuwe regels toevoegen. Om het brailletoetsenbord te kunnen gebruiken moet TalkBack geactiveerd worden. Dit kan via de toegankelijkheidsopties of door beide volumetoetsen gedurende drie seconden ingedrukt te houden.

braille telefoon

Google maakt de functie vanaf vandaag in het Engels beschikbaar op apparaten die Android 5.0 of latere versies draaien. Het toetsenbord werkt in combinatie met alle apps. Voor blinden en slechtzienden die tekst die op een scherm staat met hun vingers willen lezen, zijn er speciale brailleschermen of brailleleesregels.

 blogpost header v02

 

Con oltre 25 anni di esperienza nella subacquea ricreativa sei venuto nel posto giusto per una esperienza subacquea completa.

Chiunque può imparare ad immergersi con noi. Giovane o vecchio, normodotato e con disabilità fisiche o mentali, sei il benvenuto .

© 1993 IAHD
Sviluppo del sito e manutenzione della struttura da parte di maindes
Gestione dei dati da parte di IAHD